Istoric

Despre Noi

Asociația Club Sportiv „Reșița Locomotives” e un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2012. În urma unui sondaj de opinie propus pe una din rețelele de socializare, am ales numele Reșița Locomotives ca
reprezentativ atât pentru ceea ce înseamnă acest sport, cât și pentru tradiția orașului. Au urmat numeroase acțiuni de promovare a sportului și de recrutare de jucători.

Sezonul 2013 a venit curând și eram aproximativ 12 tineri dornici să joace fotbal american. Am reușit achiziționarea a 12 seturi de echipamente și am hotărât să ne alăturăm echipei Timișoara 89ers în vederea participării în Campionatul Național de Fotbal American, ediția IV. Cu un lot numeros și îmbunătățit, Timișoara 89ers face istorie, câstigând primul meci – în deplasarea grea – contra București Rebels. Calificarea în finală a venit firesc. Meciul disputat pe Cluj Arena a fost un spectacol frumos, dar s-a terminat dureros pentru noi – înfrîngere 12-6 pe final de meci.

Sezonul 2014 a adus câteva schimbări în lot. Unii jucători au renunțat, dar au venit noi recruți, care au ridicat nivelul echipei. În acel moment existau 20 de echipamente complete în dotarea clubului. Dorința de revanșă și lotul subțire numeric ne-au făcut să decidem continuarea alături de Timișoara 89ers pentru un nou sezon. După un cantonament util în Serbia și câteva meciuri amicale a urmat un sezon regulat în care
Timișoara 89ers a defilat, cu victorii pe linie, reușind și revanșa împotriva campioanei en-titre Cluj Crusaders. Semifinala contra Bucharest Warriors a fost la discreția noastră; victorie 50-0. În finala jucată în Timișoara, pe Stadionul „Dan Paltinișanu”, publicul a avut parte de un excelent spectacol, cu un final hollywood-ian, dar nefericit pentru noi – înfrângere 18-12 cu 5 secunde înainte de final.

Viața merge înainte și ne găsește azi cu un lot de 28 de jucători, 30 de seturi de echipamente complete și o dorință mare de a demonstra că putem face față unui campionat național și că Reșița merită să aibe o
echipă de fotbal american. Pentru a primi acceptul participării în editia 2015 a CNFA, Liga
Echipelor de Fotbal American din România (LEFA), ne-a impus disputarea a doua partide amicale. Primul meci l-am jucat la Bucureşti în compania echipei Bucharest Warriors. Am bifat primul meci amical, prima deplasare și prima victorie.

Al doilea meci, primul în faţa propriilor fani, a avut loc pe data de 15.11.2014. Am jucat un meci spectacol împotriva foştilor colegi: Reşiţa Locomotives : Timişoara 89ers – 12 : 34. La meciul de pe teren propriu am avut o asistenţa de peste 300 de spectatori.

Misiune

În plan sportiv, ne propunem formarea unei echipe de fotbal american competitive la nivel național și internațional. E un proiect pe termen lung, dar simțim că suntem în grafic. Totodată, dorim să contribuim la dezvoltarea și promovarea fotbalului american în țara noastră. E un sport spectaculos, care în perioada următoare va avea succesul pe care îl merită.

Ca organizație sportivă, vrem să ne implicăm în diverse proiecte și să fim utili în comunitate. Am participat la acțiuni de donare de sânge, la “Marșul Inimii” și dorim ca în viitor să contribuim tot mai mult, luând parte la alte evenimente caritabile.

Vrem să promovăm valori ca: fair-play, spirit de echipă, responsabilitate, onestitate, conștiinciozitate și altruism.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *